ΕΛΛΑΔΑ

Φάρμακα με μετρητά - Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Φάρμακα με μετρητά - Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν επ΄ αόριστο την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ύστερα από την σχεδόν ομόφωνη απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης του κλάδου.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και την απόφαση για συνέχιση της άρσης της πίστωσης πήρε η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών, αφού εναντίον της πρότασης του πρόεδρου του Συλλόγου Κ. Λουράντου, ψήφισαν ελάχιστοι φαρμακοποιοί.

Η διοίκηση του ΦΣΑ, ανακοίνωσε τη συνέχιση επ' αόριστο της κινητοποίησης, με βάση το πλαίσιο που όρισε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διεκδικώντας:

1.- Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει η πολιτεία, για την επαρκή κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των 9,5 εκατομμυρίων Ελλήνων Ασφαλισμένων.

2.- Αποπληρωμή των οφειλών της συμβατικής υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ και προσδιορισμό ημερομηνιών πληρωμής των επομένων μηνών μέχρι τέλους του έτους.

3.- Αποπληρωμή όχι μόνο των παλαιών οφειλών του 2011 που αφορούν τον ΟΠΑΔ , αλλά και όλων των υπολοίπων ταμείων που εισήλθαν χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες, μεταφέροντας στον Οργανισμό όλα τους τα χρέη, τα οποία ξεχάστηκαν.

4.- Συμψηφισμό των χρεών του ΟΠΑΔ με το ΦΠΑ και τους φόρους που καλούνται οι φαρμακοποιοί να πληρώσουν για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει.

5.- Ρύθμιση για μη υπαγωγή των φαρμακείων στον Τειρεσία, στις περιπτώσεις που οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να καλύψουν τις επιταγές τους, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνουμε πως το απόγευμα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.