ΕΛΛΑΔΑ

Ξένιος Ζευς: Χωρίς σύστημα ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων;

Ξένιος Ζευς: Χωρίς σύστημα ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων;

Ενώ η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», παρά τις επιμέρους επικρίσεις που δέχεται, προχωρά στα μέρη που επισκέπτεται, προκύπτουν νέα προβλήματα...

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο της ασφάλειας της χώρας, ο Διαγωνισμός του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για την προμήθεια συστήματος ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων οδεύει προς ακύρωση. Η επιλογή αυτή που φαίνεται ότι δρομολογούν κάποιοι κύκλοι θα έχει ως αποτέλεσμα, κατά τους ειδικούς, να χαθούν μια για πάντα τα δεσμευμένα για το λόγο αυτό κονδύλια του ΕΣΠΑ!

Οι πληροφορίες λένε ότι ο διαγωνισμός «έτρεξε» κανονικά επί 15 μήνες με τη συμμετοχή στις διαδικασίες των μεγάλων κατασκευαστικών οίκων του εξωτερικού με τα πλέον αξιόπιστα, όπως λέγεται, συστήματα παγκοσμίως που λειτουργούν επιτυχώς σε κράτη όπως Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία Αγγλία, Σαουδική Αραβία, Νότιος Αφρική κλπ.

Τώρα ξαφνικά άρχισαν να κυκλοφορούν περίεργες πληροφορίες ότι η όλη διαδικασία οδηγείται προς ματαίωση...

Δηλαδή από την μια μαζεύουμε λαθρομετανάστες στις με την επιχείρηση - σκούπα του Ξένιου Ζευς και από την άλλη δεν θα έχουμε ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» που θα ταυτοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα συλλαμβανομένων, με αρνητικές επιπτώσεις για τις ανάγκες - και την εικόνα - της χώρας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλείται να μεριμνήσει ώστε η Ελλάδα να μην μείνει η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα δακτυλοσκόπησης.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη μείωση στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο

Συνεχίζεται η επιχείρηση Ξένιος Ζευς