ΕΛΛΑΔΑ

Σε «κλοιό» κινητοποιήσεων

Σε «κλοιό» κινητοποιήσεων

Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και φαρμακοποιοί βγαίνουν σήμερα στους δρόμους.

Πριν καν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στις προωθούμενες περικοπές.

Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και φαρμακοποιοί βγαίνουν σήμερα στους δρόμους απειλώντας μάλιστα με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Οι δήμοι όλης της χώρας αποφάσισαν διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία. Στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Θα προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Πόρτες κλειστές θα βρουν όσοι μαθητές πάνε σήμερα στα σχολεία, καθώς οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές στάση εργασίας.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως τις 21 Σεπτεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους είναι οι πανεπιστημιακοί, καλώντας τους φοιτητές να κατανοήσουν τα προβλήματα τους, μιας και η απεργία πραγματοποιείται εν μέσω εξεταστικής περιόδου.

Ρολά κατεβάζουν σήμερα και τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της σε ό,τι αφορά στις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φέρονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Διαβάστε επίσης: Οι σημερινές πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Έρχονται κινητοποιήσεις σε Μέτρο, ΗΣΑΠ και Τραμ