ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στη Φθιώτιδα

Βίντεο: Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στη Φθιώτιδα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από δύο δράστες, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο σπίτι του, στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για δύο Αλαβνούς, ηλικίας 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων. Ειδικότερα στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 το βράδυ, οι δύο δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο σπίτι του 76χρονου ιδιοκτήτη όταν αυτός έκλεισε το κατάστημα υγρών καυσίμων που διατηρεί στο ισόγειο του σπιτιού του.

Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (πιστόλι) και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τον 76χρονο ιδιοκτήτη και την 72χρονη σύζυγό του και αφαίρεσαν χρυσαφικά καθώς και το χρηματικό ποσό των 47.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, ταυτοποίησαν τους δύο δράστες εκ των οποίων ο 26χρονος συνελήφθη προ τριημέρου στην Μάκρη Φθιώτιδας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, διότι εκκρεμούσε σε βάρους του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας και για Νομοθεσία περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, ο 22χρονος είχε ήδη συλληφθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στη Μακρακώμη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από τον Μάρτιο ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας για συμμετοχή σε παλαιότερη ληστεία επίσης στην περιοχή της Μακρακώμης και διατάχθηκε η προφυλάκιση του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Για την υπόθεση παραχώρησε δηλώσεις ο Αστ. Διευθυντής Φθιώτιδας Κων/νος Νικολάου.