ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος πρόξενος: O νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει

Τούρκος πρόξενος: O νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει

«Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει» δηλώνει ο Τούρκοςο πρόξενος ΚομοτηνήςΙλχάν Σενέρ...

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών λοιπόν είχε δημοσιευθεί ένα κείμενο που το υπέγραφαν 39 ιμάμηδες της Ροδόπης και μέσω του οποίου καλούσαν τους βουλευτές να προχωρήσουν επιτέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον διορισμό τους. Μετά από πιέσεις, όπως διαβάζουμε στο Προξενείο-Στόπ, ο ένας από τους 39 αυτούς ιμάμηδες, ονόματι Σαρ Χασάν Αλή από το χωριό Μικρό Πιστό του Νομού Ροδόπης, δεν…άντεξε και αποφάσισε να πάρει πίσω την υπογραφή του.

Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση (στις 26/12/2012), που την τιτλοφόρησε…«Καταγγελία» και στην οποία τα βάζει με τους…κακόβουλους εχθρούς του Προξενείου, που τον ενέπλεξαν στην εν λόγω ιστορία, χρησιμοποιώντας το όνομά του!

Στο συγκεκριμένο κείμενο, που δημοσιεύτηκε στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (και το μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr, ), διαβάζουμε λοιπόν τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την είδηση με τίτλο «Μην αφήνετε την μειονότητα στο έλεος του Προξενείου» που φέρεται να έχει δημοσιευτεί από θρησκευτικούς λειτουργούς της Ροδόπης, και διαπίστωσα πως το όνομα μου έχει χρησιμοποιηθεί.

Επιθυμώ να δηλώσω πως καταγγέλλω τους κακόβουλους οι οποίοι εξυπηρετώντας τρίτους, θέλουν να μας φέρουν αντιμέτωπους με το Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας, και το συντομότερο δυνατό θα λογαριαστώ με αυτόν τον μηχανισμό ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ενημερώνω με σεβασμό προς την κοινή γνώμη.

Σαρ Χασάν Αλή