ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Ήταν 12 χρόνια νεκρή στο εξοχικό της που ήταν σφραγισμένο (pics)

Σοκ: Ήταν 12 χρόνια νεκρή στο εξοχικό της που ήταν σφραγισμένο (pics)

Σοκ προκαλεί η είδηση που έρχεται από ένα χωριό της Αίγινας.

Μία γυναίκα ήταν νεκρή για 12 περίπου χρόνια στο εξοχικό της και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Μάλιστα, το σώμα της βρέθηκε σε πλήρη αποσύνθεση και φαγωμένο από ποντίκια.

Η Ειρήνη Ξένου ήταν κάτοικος Αθηνών. Ωστόσο, διατηρούσε εξοχικό στο παραλιακό χωριό Βαγία.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονες, που συχνά στο παρελθόν δυσφορούσαν από την ύπαρξη ποντικιών στη γειτονιά, αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι, που επί χρόνια ήταν εστία σκουπιδιών και μολύνσεων. Το συγκεκριμένο σπίτι έξω φαινόταν εγκαταλελειμμένο. Όλοι πίστευαν, ότι η γυναίκα είχε πάει σε μοναστήρι ή ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τη νοσηλεία της σε ένα ίδρυμα. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης με τα ποντίκια, οι γείτονες πήγαν αρχές Δεκεμβρίου να κόψουν τα χόρτα. Εκείνη την ώρα παρατήρησαν ότι ποντίκια μπαινόβγαιναν στο σπίτι. Έτσι αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα για να ψεκάσουν. Ο κλειδαράς που κλήθηκε για να ανοίξει την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Η πόρτα εκτός από κλειδωμένη ήταν σφραγισμένη με τσιμεντόλιθους που η ίδια είχε τοποθετήσει από πίσω και όλα τα παράθυρα ήταν σφηνωμένα με πανιά...

Η Ειρήνη Ξένου ήταν γεννημένη το 1959, άγαμη, χωρίς αδέρφια και γονείς. Πριν 12 χρόνια νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια το σπίτι της στο Βύρωνα, όπου διέμενε και έφυγε για την Αίγινα. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της, αφού ούτε η φοιτήτρια δεν μπόρεσε να την βρει ποτέ, δύο ολόκληρα χρόνια που ενοικίαζε το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν χαρτιά από γιατρούς και φάρμακα.

Η Διοικητής της Αστυνομίας Αίγινας, κ. Αργυρώ Γκαρή, που πρώτη κατέφθασε στο σπίτι της Βαγίας και βρέθηκε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα, εμφανώς σοκαρισμένη δήλωσε στο metrogreece.gr: «Έχω δει πολλά εγκλήματα τόσα χρόνια που υπηρετώ την Αστυνομία, αλλά τίποτα δεν ήταν πιο φρικιαστικό από αυτό! Άνοιξα την ατζέντα της γυναίκας αυτής για να βρω την άκρη, αλλά λίγα πράγματα υπήρχαν εκεί. Αναγκάστηκα να βρω στοιχεία από τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου, ώστε να ειδοποιήσω κάποιον συγγενή της. Κανείς δεν την είχε αναζητήσει τόσα χρόνια». Και συμπληρώνει «Σε πρώτη φάση έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία γιατί μετά από 12 περίπου χρόνια που είχε να δώσει σημεία ζωής, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβή στοιχεία. Έγινε νεκροψία και έχει παρθεί ιστός για εξέταση. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία. Η γυναίκα βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης και πλήρης αποσύνθεσης. Προφανώς είχε σφραγίσει το σπίτι, για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είναι μια πολύ άσχημη ανθρώπινη ιστορία. Εμείς εδώ φροντίσαμε να γίνει η κηδεία της, ώστε τουλάχιστον να φύγει αξιοπρεπώς. Οι δικοί της που ενημερώθηκαν, ήρθαν εδώ, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτοί είναι οι μοναδικοί της συγγενείς».

Πηγή φωτογραφιών: www.neaepohi.gr