ΕΛΛΑΔΑ

«Χειρόφρενο» σηκώνουν αύριο όλα τα ΜΜΜ

«Χειρόφρενο» σηκώνουν αύριο όλα τα ΜΜΜ

Εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών του Μετρό.

Συγκεκριμένα η στάσης εργασίας που είχε προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της βάρδιας, αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία.

Μετά την ανακοίνωση της επίταξη και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο.

Επίσης οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού προκήρυξαν για αύριο 24ωρη απεργία και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν μάλιστα απεργία έως την ερχόμενη Τρίτη, μέχρι νεωτέρας, ενώ οι εργαζόμενοι στον προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή.

Συνέλευση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του μετρό στα Σεπόλια προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο αμαξοστάσιο του Μετρό προς υποστήριξη των απεργών.

«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προαστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

Διαβάστε επίσης:

Επίταξη των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Σε σύγκρουση με τους απεργούς πηγαίνει ο Σαμαράς

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

ΔΗΜΑΡ: Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή

ΚΚΕ: Πράξη ωμού αυταρχισμού η επίταξη

ΕΚΤΑΚΤΟ: 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Τώρα: Χειρόφρενο τραβούν και τα τρόλεϊ