ΕΛΛΑΔΑ

Τα Σκόπια θέλουν να κάνουν παράρτημα πανεπιστημίου στην 'Εδεσσα

Τα Σκόπια θέλουν να κάνουν παράρτημα πανεπιστημίου στην 'Εδεσσα

Το πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», φέρεται να επιδιώκει την ίδρυση παραρτήματος του πανεπιστημίου του στην Έδεσσα.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την ΠΓΔΜ, η οποία φέρεται να κινείται παρασκηνιακά για την ίδρυση παραρτήματος του πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» μόλις συγχωνευθεί το τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας με αυτό της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία επικαλείται πληροφορίες που επιβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ενέργειες των Σκοπιανών είναι ακόμα παρασκηνιακές και το σχέδιο τους στηρίζεται στα διασυνοριακά προγράμματα υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ήδη το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα Border Crosiings μαζί με άλλα βαλκανικά ιδρύματα, ενώ ο γνωστός φιλοσκοπιανός πυρήνας «Ουράνιο Τόξο» ο οποίος δρα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα στηρίξει το εγχείρημα αυτό. Το πανεπιστήμιο Κύριλλος και Μεθόδιος», έχει αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα των Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε δηλώσει τότε προκλητικά ότι «η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Οι φορείς του νομού Πέλλας, είχαν προ ημερών συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο προκειμένου να τον πείσουν να κανεί δεκτό το αίτημα τους για την παραμονή του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πόλη της Έδεσσας.

Ρoή Ειδήσεων