ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή: Κάνουν έρανο για να νοικιάσουν σπίτι στον αγροτικό γιατρό!

Ντροπή: Κάνουν έρανο για να νοικιάσουν σπίτι στον αγροτικό γιατρό!

Κραυγή αγωνίας και απελπισίας από τους κατοίκους του Σκαλοχωρίου Λέσβου, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν έρανο, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού που θα μένει ο αγροτικός γιατρός.

Απογοητευμένη από τον Δήμο και από την Πολιτεία, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλοχωρίου Μαϊάκη Δέσποινα απευθύνει έκκληση στους συγχωριανούς της για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η έκκληση της Προέδρου, όπως δημοσιεύεται στο lesvospost.com:

Αγαπητοί συχωριανοί,

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα μας. Το χωριό μας εκτός των άλλων προβλημάτων, αντιμετωπίζει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης έχει δημιουργήσει στους κατοίκους κυρίως ανασφάλεια, φόβο, ταλαιπωρία, χρηματική επιβάρυνση και πολλά άλλα.

Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν είχαμε κανένα περιστατικό που να χρήζει άμεση αντιμετώπιση. Παρόλα αυτά όμως θα μπορούσε να είχε συμβεί. Για να προλάβουμε λοιπόν δυσάρεστες καταστάσεις, ξεκίνησε μια προσπάθεια εύρεσης κατοικίας για τον γιατρό στο χωριό. Η δωρεάν στέγαση αποτελεί πλέον ένα κίνητρο για την κάλυψη της θέσης από αγροτικό γιατρό (οι περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς των αγροτικών γιατρών δεν τους επιτρέπει την κάλυψη εξόδων τους και γι αυτό επιλέγουν κοινότητες με δωρεάν στέγαση).

Δεδομένου λοιπόν ότι από την πλευρά του Δήμου δεν περιμένουμε καμιά απολύτως ανταπόκριση, απευθύνω έκκληση σε όλους τους Σκαλοχωρίτες ανά τον κόσμο να συμβάλουν στο αγώνα που έχει ξεκινήσει το Τοπικό Συμβούλιο μαζί με τους συλλόγους του χωριού μας στη συγκέντρωση χρημάτων έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του γιατρού δια παντός. Σας κάνω γνωστό ότι σε άλλες κοινότητες έχουν ήδη μεριμνήσει, δηλαδή υπάρχει δωρεάν στέγαση για τον αγροτικό γιατρό κι έτσι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε σ αυτήν την προσπάθεια όπως άλλωστε το ίδιο έχετε πράξει και στο παρελθόν.