ΕΛΛΑΔΑ

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Προορισμός LXS» (Λήμνος)

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Προορισμός LXS» (Λήμνος)

O Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» σας προσκαλεί σε ένα «ταξίδι», με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα και προορισμό τη Λήμνο μέσω της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει με τίτλο: «Προορισμός LXS» (*).

Η καλλιτεχνική εκδήλωση αποτελεί μία προσπάθεια του συλλόγου να αντιμετωπίσει εναλλακτικά –και δραστικά- την κρίση που πλήττει το νησί, όπως και την υπόλοιπη χώρα, αλλά και να ξεφύγει από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών.

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα από τις 19 ως τις 27 Απριλίου. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 23:00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 23:00 το βράδυ.

Το θέμα είναι: «Η Λήμνος στα μάτια μου» καθώς οι 70 φωτογράφοι που μετέχουν –επαγγελματίες και ερασιτέχνες με καταγωγή από Λήμνο, ή απλοί φίλοι του νησιού- με 700 και πλέον εικόνες κλήθηκαν να παρουσιάσουν την παράδοση, τον πολιτισμό, το τοπίο του νησιού, κόντρα στα στερεότυπα.

«Η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή της Λήμνου ως ποιοτικός προορισμός για διακοπές, και την καλλιτεχνική ανάδειξη του ταλέντου νέων φωτογράφων που αγαπούν το νησί. Η προσπάθεια μας είναι ένα μήνυμα σε κρίσιμες εποχές για την αξία του εθελοντισμού και της κινητοποίησης των νέων για την επίλυση προβλημάτων του τόπου καταγωγής τους μέσω θετικών δράσεων και πρωτοβουλιών» δήλωσε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου «Λημνιοί εν Δράσει», Στέλιος Αγάπιος.

Η παρουσία σας, στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:00, ή τις υπόλοιπες μέρες λειτουργίας, για δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, ή για μία περιήγηση στις ομορφιές της Λήμνου, θα μας τιμήσει. Όλοι μαζί θα γευτούμε Λημνιές λιχουδιές και θα δοκιμάσουμε βραβευμένα κρασιά, ευγενική προσφορά ντόπιων παραγωγών.

*LXS, είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένα της Λήμνου «Ήφαιστος».

Για περισσότερες πληροφορίες

Facebook: www.facebook.com/Lemnioiendrasei