ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Δείτε με τι μετέφεραν ασθενή στο νοσοκομείο

Απίστευτο: Δείτε με τι μετέφεραν ασθενή στο νοσοκομείο

Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα Κόσμος και σύμφωνα με το dete ο Πατρινός Γιώργος Αντζουλάτος, την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο 78χρονος πατέρας του Μηνάς Αντζουλάτος νοσηλεύθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Ευτυχώς η θεραπεία του είχε αίσιο αποτέλεσμα και την Δευτέρα 17 Ιουνίου επρόκειτο να λάβει εξιτήριο.

Όντως στη 13.00 το μεσημέρι το εξιτήριο εκδόθηκε και η κλινική απέστειλε φαξ στο ΕΚΑΒ για την διακομιδή στο σπίτι. Στο έγγραφο ανέφεραν πως ο ηλικιωμένος άνδρας πάσχει από άνοια, είναι κατάκοιτος και μόνιμα κλινήρης. Γύρω στις 16.00 το απόγευμα ο κ. Αντζουλάτος ρώτησε αν υπάρχει ασθενοφόρο και έλαβε την απάντηση πως… δεν πραγματοποιούνται διακομιδές σε μη επείγοντα περιστατικά!

Μάλιστα το ΕΚΑΒ κατά την συνήθη τακτική του και βάσει της απόφασης που έχει ληφθεί τον ενημέρωσε πως αρμόδιοι για την μεταφορά είναι οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Ο κ. Αντζουλάτος αναζήτησε κάποιο Νοσοκομειακό ασθενοφόρο και όπως κατήγγειλε τον ενημέρωσαν πως… πρόκειται για μία ανύπαρκτη υπηρεσία αφού δεν είναι στελεχωμένη με πληρώματα και οι ελάχιστοι οδηγοί που υπάρχουν δεν μπορούν να κάνουν διακομιδές!

Τα μέλη της οικογένειας αγανάκτησαν διαπιστώνοντας πως όχι απλά θα καθυστερούσαν, αλλά ίσως η διακομιδή δεν γινόταν ποτέ! Αποφάσισαν λοιπόν να βάλουν τον πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι μέσα στο αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια όταν έφθασαν στην πολυκατοικία, τον «κάθισαν» σε μία καρέκλα, την οποία σήκωσαν για να τον μεταφέρουν μέχρι το ασανσέρ, ανέβηκαν στον 5ο όροφο και στη συνέχεια την ξανασήκωσαν μέχρι το διαμέρισμα!

Η «διακομιδή» ολοκληρώθηκε στις 20.30 το βράδυ! Ο κ. Αντζουλάτος μιλά για απανθρωπιά και για «αλητεία» του ιδίου του συστήματος, αφού ανήμποροι άνθρωποι πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων, όπως αυτή με τη γνωστή κόντρα για τις διακομιδές.