«Φουρτούνες» στα λιμάνια: Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Newsbomb

Κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για αξιοποίηση των λιμανιών ξεκινούν από αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Με αίτημα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ», η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ, έχουν εξαγγείλει για αύριο στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.

Σημειώνεται ότι στον ΟΛΠ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ, αναφέρει, ότι η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, επιχειρώντας με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα να πείσει τη κοινή γνώμη, ότι θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης.

Αναφέρει επίσης, ότι η κυβέρνηση παραγνωρίζει σκόπιμα, ότι διαχρονικά τα Δημόσια Λιμάνια ήταν κερδοφόρα και συνέβαλαν σημαντικά στην Εθνική Οικονομία.

«Να αντιληφθεί καλά η δικομματική Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ του κ. Σταυρίδη, ότι τα Λιμάνια είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved