ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί δραπέτες: Σφίγγει ο κλοιός – Στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ.

Αλβανοί δραπέτες: Σφίγγει ο κλοιός – Στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχουν πάνοπλοι της άνδρες της ΕΚΑΜ, αντιτρομοκρατική, ασφάλεια, λιμενικό για έρευνες από θάλασσα και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Εγκλωβισμένοι στην κοιλάδα της Παραμυθιάς φαίνεται πως είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ, στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι θέμα ωρών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί, Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, πιθανόν και ένας τρίτος δραπέτης, είναι εξαντλημένοι, κινούνται πεζοί και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειές τους να ξεφύγουν από την ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή ελικόπτερο της αστυνομίας χτενίζει την περιοχή, ενώ επίκειται νέα μεγάλη επιχείρηση δυνάμεων των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, οι οποίοι έχουν σκοτώσει ήδη έναν αστυνομικό στο Δίστομο Βοιωτίας και μία 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια Κορινθίας, έχουν κρυφτεί σε κάποιο σημείο και θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν έμποροι ναρκωτικών και κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, για να φθάσουν στην Αλβανία.