ΕΛΛΑΔΑ

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον Γ. Καμίνη

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον Γ. Καμίνη

Θύμα επίθεσης από αγνώστους διαδηλωτές έπεσε νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ επιτέθηκαν στον Γιώργο Καμίνη και τον χτύπησαν στο κεφάλι με γροθιές, αφού προηγουμένως τον είχαν πλησιάσει και του είχαν πετάξει ποτήρια με καφέδες και νερά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος μετείχε στη συνεδρίαση ισχυρίζεται ότι οι δράστες ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ άλλοι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακροδεξιά στοιχεία.

Όσον αφορά στα αίτια της επίθεσης, ο κ. Καμίνης φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως μόνο 200 από τους δημοτικούς αστυνομικούς έχουν πτυχία και πως οι υπόλοιποι θα πρέπει να απολυθούν, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο μέσα στην αίθουσα της ΚΕΔΕ, όσο και στους δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι απέξω.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το δήμο Αθηναίων.