ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτήν την ώρα, να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

«Η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο είναι να αναστείλει τη λειτουργία του δήμου της Αθήνας, ώστε να σηματοδοτήσει και το τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι δήμοι που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα», ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να καταλήξει σε οριστική απόφαση ως προς τη στάση που θα τηρήσει αργά το απόγευμα.

Για αύριο Παρασκευή η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.
Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».