ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχοι, δημοτικοί Αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες ενώνουν τις φωνές του για δεύτερη ημέρα.

Αυτή την ώρα εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Το ραντεβού της ΠΟΕ – ΟΤΑ δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας. Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται αυτή την ώρα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής στην κινητοποίηση τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνέλθει προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη περαιτέρω στάση των δημάρχων.
Σημειώνεται πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στους δρόμους έχουν κατέβει για μία ακόμη ημέρα και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται στο Σύνταγμα. Το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία.