ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση ανάμεσα στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Μάλιστα, ο κ. Ντούρος έκανε λόγο για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, με τις φλόγες να κάνουν στάχτη έκταση δάσους, ενώ η οσμή από τα αποκαΐδια έχει σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία για να γίνει καταμέτρηση.
Αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και ύστερα από την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Επισήμανε πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.

«Παρ’ ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ, ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών και πρόσθεσε: «Η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά μας βάζουν σε υποψίες ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη καταστροφή στον δήμο μας».

Στα μέτωπα επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ και πέντε ιδιώτες με βυτιοφόρα. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κομοτηνή. Επίσης, συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα που κατέφθασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι, λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης:

Οδοιπορικό στην καμένη Βαρυμπόμπη (pics-vid)

Καμένη γη στη Βαρυμπόμπη

Πύρινη κόλαση στη Βαρυπόμπη

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες πλησιάζουν σε οικισμό

Εικόνες καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Μαραθώνα (pics-vid)