ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπομπής.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα, στους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τον οικισμό «Αγία Κυριακή».

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, η δημοτική αρχή Βαρυμπόμπης συνέστησε την εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται από την οδό Ορφέως και προς το βουνό για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, μετά τη 1:30 τα ξημερώματα η πυρκαγιά άλλαξε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια της περιοχής. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Βαρυμπόμπης και στην πλατεία της Βαρυμπόμπης μέχρι την οδό Μίχα.

Στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες, ενώ ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, καταφθάνουν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως άνω των 4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες πλησιάζουν σε οικισμό

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη