ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο τομέας της Παιδείας με το χάσμα ανάμεσα σε ΟΛΜΕ και υπουργείο Παιδείας να μοιάζει αγεφύρωτο.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα έχει σήμερα κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι καθηγητές, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Κοτσιφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως», δήλωσε ο κ. Κοτσιφάκης και πρόσθεσε: «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό», υπογραμμίζοντας ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος ζήτησε «να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής», ενώ μίλησε για «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.