ΕΛΛΑΔΑ

Ταύρος: Αποθήκη «έκρυβε» προϊόντα απομίμησης

Ταύρος: Αποθήκη «έκρυβε» προϊόντα απομίμησης

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην Αττική, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ της Πέμπτης, στην οδό Κορυζή στον Ταύρο, αποθήκη με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης-παρεμπορίου.

Ειδικότερα, στους χώρους της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (183.000) απομιμητικά προϊόντα γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια, αθλητικά υποδήματα, θήκες και αναλυτικά:

  • 160.200 ζεύγη γυαλιών ηλίου
  • 19.800 ρολόγια
  • 1.500 ζεύγη αθλητικών υποδημάτων
  • 1.500 θήκες

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Κίνας, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Πακιστάν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από το Τ.Α Πετραλώνων για το αδίκημα της πλαστογραφίας και για παράβαση των Νόμων περί σημάτων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κατασχέθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των απομιμητικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα αποσταλούν για καταστροφή.