ΕΛΛΑΔΑ

Φοροδιαφυγή δεκάδων εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Καρούζου

Φοροδιαφυγή δεκάδων εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Καρούζου

Με την άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά κακουργημάτων έκλεισε η πολύμηνη έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου για τη σκανδαλώδη υπόθεση Καρούζου.

Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά στα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της άμεσης συνέργειας σε αυτήν καθώς και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων τα οποία στρέφονται στον στενό πυρήνα της οικογένειας και του λογιστή του Γιάννη Καρούζου καθώς και εκπρόσωπων εταιρειών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Ακόμη το κατηγορητήριο περιλαμβάνει το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για τις εγκριτικές επιτροπές δανείων 4 τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, ήδη προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό και την πρώην σύζυγο του Ρεβέκκα Σκαφτούρα η οποία συνελήφθη σήμερα έξω από το σχολείο των παιδιών της. Επιπλέον περιλαμβάνεται και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) το οποίο αποδίδεται στον επιχειρηματία και σε συνεργάτες του στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Το σύνολο της δικογραφίας ανατέθηκε στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες και στη πρώην γυναίκα του Καρούζου για συνέργεια

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρoύζος

Εισαγγελέα​ς για τα 300 εκατ. ευρώ του Καρούζου