Ξάνθη: Πηγαίνουν στην Βουλγαρία ακόμη και για ένα σφράγισμα

Newsbomb

Σε «μετανάστες» ακόμη και για μια οικονομική επίσκεψη στον οδοντίατρο έχουν μετατραπεί κάτοικοι της Ξάνθης, κυρίως των ορεινών οικισμών, που επισκέπτονται τη γειτονική Βουλγαρία για να φτιάξουν την οδοντοστοιχία τους, θέτοντας ωστόσο σε πολλές των περιπτώσεων σε κίνδυνο την υγεία τους.


«Επισήμως στον Σύλλογο μας δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία ασθενούς που πήγε στη Βουλγαρία για να φτιάξει τα δόντια του και έπεσε θύμα κακοτεχνιών και ελλιπούς φροντίδας και στη συνέχεια θέλησε να κάνει για παράδειγμα μήνυση» σημειώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ανδράς Πανταζόπουλος, εξηγώντας πως «αυτό που υπάρχει ωστόσο είναι οι ανεπίσημες μαρτυρίες ασθενών μεμονωμένα στα μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι αναφέρουν ότι πήγαν στη Βουλγαρία για κάτι τέτοιο και γύρισαν πίσω με προβλήματα».

Το υψηλό κόστος επιδιόρθωσης προβλημάτων στην στοματική κοιλότητα, σε συνδυασμό με την έλλειψη, κατά κύριο λόγο, οδοντιατρικής κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούν πολλούς στο να επιλέγουν τη λύση της γειτονικής χώρας, όπου ένα σφράγισμα κοστίζει 15 με 20 ευρώ, ενώ εξίσου οικονομικές παρουσιάζονται στο σύνολό τους οι οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Ο κίνδυνος ωστόσο κακοτεχνιών ή μετέπειτα προβλημάτων είναι ορατός σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, οι οποίοι - σύμφωνα με το thrakitoday.com - επισημαίνουν πως ασθενείς που επέλεξαν τη λύση της Βουλγαρίας για μια οδοντιατρική επίσκεψη γύρισαν πίσω με προβλήματα στις προσθετικές αποκαταστάσεις (γέφυρες), πονοκεφάλους, δυσλειτουργία και μυαλγία στη μάσηση, ή ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις που πιθανότητα οφείλονται στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved