ΕΛΛΑΔΑ

«Θύελλα» στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καρατομήσεις των αξιωματικών για τη Χ.Α.

«Θύελλα» στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καρατομήσεις των αξιωματικών για τη Χ.Α.

«Η συντριπτική πλειοψηφία είναι περήφανοι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για τον πολίτη κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες», τόνισε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στο έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και τις έρευνες από την Υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

«Για να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα, προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. χθες το μεσημέρι για τις απομακρύνσεις επτά αξιωματικών.

Νωρίτερα, είχαν οδηγηθεί σε παραίτηση ο επιθεωρητής νοτίου Ελλάδας Γιάννης Δικόπουλος (ένα από τα φαβορί για να τοποθετηθεί στη θέση του αρχηγού στις κρίσεις) κι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Απόστολος Κασκάνης, επειδή θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ολιγωρία που επέδειξαν υφιστάμενοι τους, όταν οπλισμένοι Χρυσαυγίτες βρέθηκαν ανενόχλητοι λίγα μέτρα μακρυά από την αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας.

Δηλαδή, δύο ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι έχουν περάσει από θέσεις "κλειδιά" με αποφάσεις της τωρινής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όπως διοικητής ασφάλειας Αττικής, Αττικάρχης, διοικητής δίωξης ναρκωτικών Αττικής, θεωρούνται "υπεύθυνοι" για τα γεγονότα της Εύβοιας. Εκτός βέβαια κι εάν, όπως λένε κάποιοι αξιωματικοί, τα γεγονότα της Χαλκίδας ήταν η αφορμή για να "καρατομηθούν" εν όψει κρίσεων ή προηγούμενων γεγονότων, όπως η επιχείρηση για την σύλληψη των Αλβανών δραπετών με αρχηγό τον Κόλα.

Όσον αφορά τους επτά αξιωματικούς που μετακινήθηκαν, η απόφαση αυτή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να ερμηνευθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Είτε αποτελεί έμμεση παραδοχή για θύλακες της Χρυσής Αυγής σε σημαντικές υπηρεσίες όπως τα ΕΚΑΜ, η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος, η κρατική ασφάλεια κι η ομάδα ΔΕΛΤΑ, είτε οι αξιωματικοί αυτοί ή είχαν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή ή αστυνομικοί στις υπηρεσίες τους είναι Χρυσαυγίτες και εκείνοι δεν έκαναν το παραμικρό και τώρα που αρχίζει η έρευνα από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων θα τους καλύψουν.

Εάν όμως υπάρχουν στοιχεία που τους συνδέουν με την Χρυσή Αυγή, γιατί δεν εκδιώχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα της απόταξης, αλλά προτιμήθηκε να "κηλιδωθεί" η υπόληψη τους ως αξιωματικοί που παίρνουν αναγκαστική μετάθεση; Και μήπως οι υποψίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς, δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν π.χ. για τα ΜΑΤ, όπου οι διοικητές τους παρέμειναν στις θέσεις τους και την πλήρωσε μόνον ο επικεφαλής της διμοιρίας στο Κερατσίνι, όταν μάλιστα είχε δοθεί μαζική ψήφος στη Χρυσή Αυγή σε εκλογικά τμήματα της Καισαριανής, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στις προηγούμενες εκλογές, ή τον Φεβρουάριο του 2008 στο κέντρο της Αθήνας, που όλοι θυμούνται πώς ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες, όλοι μαζί μια παρέα επιτέθηκαν σε αντιεξουσιαστές ;

Όπως ήταν φυσικό αυτές οι αποφάσεις προκάλεσαν "θύελλα" και έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις που τελικά ρίχνουν "σκιά" στην αστυνομία.

Έτσι λοιπόν χθες το βράδυ, βγήκε νέα ανακοίνωση με τα ονόματα των αξιωματικών που τοποθετήθηκαν στις θέσεις των "καρατομημένων" αξιωματικών και με την εξής διευκρίνιση στο τέλος: "Διευκρινίζεται, προς άρση κάθε παρερμηνείας, ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων".

Δηλαδή η ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί -εκ των υστέρων όμως- να διευκρινίσει τις αποφάσεις της, που οδήγησαν στις απόλυτα δικαιολογημένες ερμηνείες που αναφέρθηκαν παραπάνω! Δεν διευκρινίζουν όμως, τι εννοούν στην πρώτη τους ανακοίνωση πως... "προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες..." Δηλαδή ποιός και πώς θα τους εμπόδιζε;

Δένδιας: Οι «καρατομήσεις» αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση παραδοχή

Τη διαβεβαίωση ότι οι αστυνομικοί εκτελούν με αφοσίωση το καθήκον τους έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Αναφερόμενος στο έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και τις έρευνες από τα κλιμάκια εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία είναι περήφανοι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για τον πολίτη κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις «καρατομήσεις» αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό που έγινε δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ούτε παραδοχή, ούτε υπόδειξη ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν σχέση με τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

Συμπληρωματικός φάκελος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο «για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και «χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή"», τον οποίο παρέδωσε στον κ. Δένδια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

ΕΛ.ΑΣ.: Οι μετακινήσεις των ανώτατων Αξιωματικών μετά τις παραιτήσεις

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Αλυσιδωτές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Χρυσαυγίτες θυσιαστείτε για το κόμμα

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»

ΕΛ.ΑΣ.:Οι μετακινήσεις των ανώτατων Αξιωματικών μετά τις παραιτήσεις

Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Βίντεο του Παύλου Φύσσα λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί

Δολοφονία Φύσσα: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ είκοσι άτομα

Αυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά (pic)

Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει η Χρυσή Αυγή

Oι ομογενείς τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε αίτημα πολιτικής αγωγής

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής»