ΕΛΛΑΔΑ

Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»

Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»

Δριμύ κατηγορώ κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής εξαπολύουν οι ανακριτές

Δριμύ κατηγορώ κατά του αρχηγού της «εγκληματικής οργάνωσης», Νίκου Μιχαλολιάκου, εξαπολύουν οι ανακριτές αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε εις βάρος του: «εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του Βουλευτού της Χρυσής Αυγής, διηύθυνες αυτήν, παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παράνομων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς παρατίθενται».

Οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνέταξαν τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και σύμφωνα με αυτά επικεφαλής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά οι οποίοι έδιναν τις εντολές στους βουλευτές οι οποίοι με τη σειρά τους τις διαβίβαζαν προς τα κάτω. Οι βουλευτές είχαν το ρόλο του περιφερειακού διοικητή στους οποίους αναφέρονταν οι τοπικοί πυρηνάρχες, δηλαδή οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων όπως της Νίκαιας ή του Περάματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, το καταστατικό της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται πλήρως από τον τρόπο δράσης στην υπόθεση της Νίκαιας όπου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς φέρεται να ενημερώνει τον Πατέλη (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας), εκείνος το βουλευτή Λαγό και εκείνος με τη σειρά του τους Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο.

Τα τηλέφωνα αυτά πάντως δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί και να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διασταύρωση για το τι ειπώθηκε μεταξύ των βουλευτών και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, από την πλευρά των κατηγορουμένων, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Γιάννης Λαγός είναι υπεύθυνος για τις μετακινήσεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και πως ούτως ή άλλως, μιλούσε μαζί του τα βράδια για να κανονιστεί το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, καθώς και ο αριθμός των αστυνομικών που θα ζητούσε προς φύλαξη από το τμήμα προστασίας υψηλών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»