ΕΛΛΑΔΑ

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»

Αρχηγό και διευθυντήριο είχε η «εγκληματική οργάνωση» Χρυσή Αυγή η οποία κατά το ιστορικό πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη δρούσε κατά το χιτλερικό δόγμα «Führerprinzip».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες βουλευτές, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος που απολογούνται αύριο το πρωί είχαν αναβαθμισμένο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στον σκληρό πυρήνα κατά την κατηγορία ανήκουν και τουλάχιστον δυο από τους συλληφθέντες.

Επιπλέον οι ειδικοί ανακριτές για θέματα διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρηστός Παπακώστας εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για όσα (μη πολιτικά πρόσωπα) δεν συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων στις 11 δικογραφίες που περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό πόρισμα Βουρλιώτη.

Όπως τόνιζαν δικαστικές πηγές αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι να κατανεμηθούν οι ρόλοι και να γίνει προσωποποίηση της κατηγορίας της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης 10-20 ετών, ενώ για την απλή συμμετοχή η ανώτατη ποινή είναι 10 χρόνια. Ο νόμος είναι αυστηρότερος για όσους αστυνομικούς κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές με τους διευθύνοντες.

Επισημαίνεται ότι με βάση νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη δεν προβλέπεται προφυλάκιση για κατηγορουμένους που βαρύνονται με κακουργήματα, τα οποία επισύρουν ποινή κάθειρξης 5-10 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Πατέλης για Ρουπακιά: Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα

Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Ο κοριός της ΕΥΠ που «έδεσε» την ομάδα του Μιχαλολιάκου

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής