ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αυστραλία ο Α/ΓΕΝ για εορτασμό επετείου του Στόλου

Στην Αυστραλία ο Α/ΓΕΝ για εορτασμό επετείου του Στόλου

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2013, o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την Αυστραλία κατόπιν προσκλήσεώς του από τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, Αντιναυάρχου Ray Griggs, στις Διεθνείς εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την είσοδο του Αυστραλιανού Στόλου στο Σύδνεϋ.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επιθεώρηση του Στόλου -International Fleet Review– στην οποία συμμετείχαν 39 πολεμικά πλοία από 18 κράτη.

Παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Σύδνεϋ, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Sea Power Conference 2013 με θέμα «Ναυτική Διπλωματία και Προβολή της Θαλάσσιας Ισχύος: Η Χρησιμότητα του Ναυτικού στην Εποχή της Ναυτιλίας» καθώς και σε έκθεση αμυντικού υλικού.

Η διεθνής προσέλευση στις εν λόγω εκδηλώσεις ήταν μεγάλη καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι 39 κρατών, εκ των οποίων 21 Αρχηγοί Ναυτικών. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του και να συζητήσει διμερή θέματα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Σεβασμιώτατο κ.κ. Στυλιανό, με την Κυβερνήτη της πόλης του Σύδνεϋ, professor Marie Bashir, καθώς και με συλλόγους της Ελληνικής Κοινότητας.