Ενημέρωση σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

NEWSBOMB

Ενημέρωση σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιείται από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, νέος κύκλος ημερίδων μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία της χώρας, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε πενήντα μαθητές του Γυμνασίου Αμύνταιου Φλώρινας και του 6ου Γυμνασίου Ιλίου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ενημέρωσαν και συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων σε θέματα που αφορούν:

• Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
• Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων
• Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
• Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
• Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκοπός των ημερίδων - τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Επισημαίνεται ότι όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικές ημερίδες - τηλεδιασκέψεις, μπορούν να αποστείλουν αίτημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω τηλεμοιοτυπίας-φαξ στο 2106476462 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, cybercrimeunit@hellenicpolice.gr) αναφέροντας επιθυμητές ημερομηνίες πραγματοποίησης της τηλεδιάσκεψης.

Διαβάστε επίσης:

Το μαγικό «ταξίδι» στο Internet μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη

Μάθημα ακαριαίας καταστολής από τον Μανώλη Σφακιανάκη

«Εθισμός στο Διαδίκτυο»: Ένα βιβλίο για όλους από το Μανώλη Σφακιανάκη

Οι 3 οδηγίες του Σφακιανάκη για τους ανήλικους χρήστες του Facebook

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Σφακιανάκη στα Χανιά

Σημαντικό το έργο Σφακιανάκη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved