ΕΛΛΑΔΑ

Διέγραψαν χρέος 30.000 ευρώ άνεργης στα Χανιά

Διέγραψαν χρέος 30.000 ευρώ άνεργης στα Χανιά

Μια πραγματικά ριζοσπαστική απόφαση υπέρ υπερχρεωμένης άνεργης δανειολήπριας έλαβε το Ειρηνοδικείο Χανίων που όρισε μηδενική καταβολή, δηλαδή οριστική διαγραφή χρέους ύψους 30.000 ευρώ.

Στην απόφαση γίνεται λόγος για «πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών», καθώς πρόκειται για νεαρή άγαμη μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά, με χρονία ανεργία, από το 2009, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο ενώ μοναδικό της εισόδημα, είναι το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας των 264,12 ευρώ που λαμβάνει ανά δίμηνο από το Δήμο Χανίων, αναφέρει το flashnews.gr.

Η νεαρή γυναίκα φιλοξενείται στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών της ενώ για την κάλυψη των βιοτικών της αναγκών τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, έχει καταφύγει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία συνέδραμε την δανειολήπτρια εξωδικαστικά, αλλά και δικαστικά επί δύο φορές, με την συνεργαζόμενη με αυτήν δικηγόρο των Χανίων, η απόφαση αυτή θεωρείται φανερά δικαίωση καθώς η υπόθεση της δανειολήπτριας είχε κριθεί και σε πρώτο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε επανεξέταση και τώρα δεύτερο δικαστήριο «μηδενικές καταβολές».