ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για το σκηνικό θανάτου του Παύλου Φύσσα

Νέα στοιχεία για το σκηνικό θανάτου του Παύλου Φύσσα

Στοιχεία που «δείχνουν» ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την 17η Σεπτεμβρίου, είχε στηθεί «σκηνικό θανάτου» έχουν στη διάθεσή τους οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες , Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται τον φάκελο της «εγκληματικής δράσης» της Χρυσής Αυγής.

«Παρασύρθηκα από τη ΧΑ, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου. Δεν έχω κάνει κάτι κακό ή αξιόποινο, δεν έχω πειράξει κανέναν» είπε στη συμπληρωματική απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος Γιάννης Άγγος ο οποίος είχε καλέσει από το κινητό του το «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκάλυψε όλα άρχισαν μέσα στην καφετέρια στο Κερατσίνι όπου τόσο τα μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και η παρέα του 34χρονου μουσικού ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση.

«Μου φάνηκε πως είχαν εχθρική διάθεση» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Άγγος για να δικαιολογήσει το τηλεφώνημα του στον Καζαντζόγλου.

«Παρεπιμπτόντως ανέφερα μεταξύ άλλων στον Καζαντζόγλου κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία και το γεγονός ότι με ενοχλούσε μια άλλη παρέα. Του είπα ότι είχαν έρθει επιπλέον άλλα δέκα άτομα και μου φάνηκαν ότι είχαν εχθρικές διαθέσεις. Δεν ζήτησα την παρέμβαση κανενός, δεν ζήτησα βοήθεια, ούτε ζήτησα να έρθουν κάποιοι για να με βοηθήσουν να διαφύγω εγώ και ο Τσαλίκης. Η άλλη παρέα ξεκίνησε από το Μελιγαλά για την Πηγάδα ότι πρέπει να μας πετάξουν όλους μέσα, μας φώναζαν φασίστα, φασίστα, χρυσαυγίτες θα σας κάψουμε. Μας κοίταζαν με απειλητικό ύφος. Έψαχναν να βρουν αφορμή. Περίμενα όμως ότι θα σταματήσουν. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα».

fys3923819332112

Σε ερώτηση για το πως δικαιολογεί ότι μετά το τηλεφώνημά του κατέφτασαν 10-15 άτομα στο σημείο με μηχανές απάντησε : «Δεν ξέρω πως σκέφτηκε ο Καζαντζόγλου και λειτούργησε όπως λειτούργησε. Όταν όμως ήρθαν οι άλλοι εγώ είχα ήδη φύγει μαζί με τον Τσαλίκη». Όταν ρωτήθηκε δε για ποιο λόγο δεν κατέθεσε από την αρχή ότι βρισκόταν στην καφετέρια με τον Τσαλίκη και ότι είδε απειλητικές διαθέσεις ατόμων της παρέας του Φύσσα περιορίστηκε να πει: «Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε ανακριτή. Ήθελα τώρα να πω όλη την αλήθεια».

Για τα επεισόδια στην Πηγάδα του Μελιγαλά

Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες έχουν επίσης στα χέρια τους δεκάδες καταθέσεις από μάρτυρες για άλλες υποθέσεις που συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής όπως τα επεισόδια στην Πηγάδα του Μελιγαλά, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου Οιχαλίας που βίωσαν τα όσα έγιναν τότε.

MELIG83782321

Φίλιππος Μπάμης (δήμαρχος Οιχαλίας):

Πήρα το λόγο και ξαφνικά είδα έναν κύριο μπροστά μου ο οποίος μου άρπαξε το μικρόφωνο. Η πλειονότητα των παρευρισκόμενων ήταν από την ομάδα οπαδών της ΧΑ. με ομοιόμορφη ενδυμασία, συγκρότηση στρατιωτικού αγήματος και όλοι κρατούσαν κοντάρια με την ελληνική σημαία. Ενώ εκφωνούσα τον χαιρετισμό ο κ. Παναγιώταρος μου άρπαξε το μικρόφωνο και συνέχισε να μιλάει απευθυνόμενος στον κόσμο. Αμέσως η αστυνομία με φυγάδευσε. Οι δημότες ήταν σαστισμένοι και απογοητευμένοι. Τους προσέβαλε. Πρόσβαλαν τη μνήμη των νεκρών.

m3e9234892344444

Ηλίας Ντόνας (αντιδήμαρχος Οιχαλίας):

Ο βουλευτής της ΧΑ κ. Παναγιώταρος με μια ντουντούκα στα χέρια απευθύνθηκε στο δήμαρχο με απρεπή τρόπο φωνάζοντας "ρε καραγκιόζη τι είναι αυτά που μας λες που σου ζητήσαμε να μας παραχωρήσετε το χώρο να τον καλλωπίσουμε και αρνηθήκατε". Μετά έδωσε το λίγο στον κ. Κασιδιάρη ο οποίος μίλησε υβριστικά σε βάρος μας λέγοντας χαρακτηριστικά "είστε διορισμένη δημοτική αρχή του Σαμαρά, του δοσίλογου Σαμαρά" σε βάρος του κ. Βενιζέλου αποκαλώντας τον "παχύδερμο". Έπιασε το μικρόφωνο, το τράβηξε από το αναλόγιο ενώ συγχρόνως συγγενείς των θυμάτων προσπάθησαν να το ξαναπάρουν από τα χέρια του κ. Παναγιώταρου. Έτσι έγινε μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας απώθησα με βίαιο τρόπο έπνεαν γέροντα που προσπάθησε να πάρει το μικρόφωνο, ο οποίος έπεσε κάτω. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα.

Διαβάστε επίσης:

Τι κατέθεσαν Πιπιλή, Ρήγας, Δραγασάκης, στις ανακρίτριες για τη Χ.Α.

Τα κατηγορητήρια για Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλο

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε και ο Χ. Παππάς