ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες του Πατέλη στον υπολογιστή του Μιχαλολιάκου

Φωτογραφίες του Πατέλη στον υπολογιστή του Μιχαλολιάκου

Αρχείο με φωτογραφίες του αποκαλούμενου πυρηνάρχη της Νίκαιας, προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, εντοπίστηκε από τους ελέγχους της Αντιτρομοκρατικής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου και βρίσκεται στα χέρια των ανακριτριών της υπόθεσης.

Το εύρημα θεωρείται σημαντικό και αξιοποιήσιμο από τις δικαστικές λειτουργούς καθώς ο Πατέλης θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της δολοφονίας του 34ρονου μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν την σχέση του Μιχαλολιάκου με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο πριν πέσει νεκρός ο μουσικός. Σχέση που ο αρχηγός του κόμματος φέρεται να είχε αρνηθεί όταν απολογήθηκε παρόλο που υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις από τηλέφωνα που ανήκουν στον κ. Μιχαλολιάκο προς το σπίτι του Πατέλη.

patelis2332

Στα υπό δικαστική διερεύνηση αρχεία περιλαμβάνονται επίσης μεταξύ άλλων φωτογραφίες από εκτελέσεις που έκαναν Ναζί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και φωτογραφία με Ναζί μπροστά στην Ακρόπολη.

Σε βίντεο μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ακούγεται να λέει : «Αν υπήρχαν Ναζί ίσως να ήμασταν Ναζί. Αλλά δεν υπάρχουν σήμερα».

Οι δικαστικές λειτουργοί ερευνούν πολύ προσεκτικά το υλικό που τους εστάλη καθώς πρέπει να αξιολογηθεί και εφόσον αναζητηθούν απαντήσεις να καταλήξουν σε συμπέρασμα για το αν στοιχειοθετείται νέα κατηγορία βάσει των στοιχείων από τις κατασχέσεις των διωκτικών αρχών.

mi393482934

Άλλωστε οι δύο προηγούμενοι ανακριτές της υπόθεσης είχαν διατυπώσει προβληματισμό αν υφίστανται στην υπόθεση ενδείξεις για την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων κατάλυσης του πολιτεύματος.

Το υλικό από φωτογραφίες και βίντεο που εστάλη στο Εφετείο φαίνεται να ξεδιπλώνει σαφώς την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση των μελών της Χρυσής Αυγής και έτσι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι ανακρίτριες θα κρίνουν, εφόσον τα στοιχεία είναι επαρκή, αν θα προχωρήσουν σε επέκταση της κατηγορίας και για «προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος».

Οι δύο ανακρίτριες εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία από τα επίμαχα αρχεία που καταδεικνύουν ότι υπήρχε πλήρης καταγραφή και παρακολούθηση των δράσεων των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες-ΣΟΚ από την στρατιωτική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής (pics)

«Λένε ότι είμαστε κακοί φασίστες.Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο»

Με αληθινά όπλα εκπαιδεύονταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Χ. Παππά

Ανακρίτριες: Θαυμαστές του Χίτλερ και της Χούντας τα μέλη της ΧΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου