Απολογείται στέλεχος του ΤΤ που εμπλέκεται σε 4 «κόκκινα» δάνεια

Newsroom Newsroom

Απολογείται στέλεχος του ΤΤ που εμπλέκεται σε 4 «κόκκινα» δάνεια

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των κόκκινων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνει το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος που ήταν ανάμεσα στους επτά κατηγορούμενους για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση που αφορά 4 περιπτώσεις δανείων. Συγκεκριμένα ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων ,κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον κ. Κοντομηνά, δυο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορο του Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει οτι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιριών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

Τονίζει επίσης ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012.

Τέλος φέρεται να υποστηρίζει, σε ό,τι αφορά το δάνειο προς εταιρία του κ. Λαυρεντιάδη, ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Εξοπλισμοί: Ποιοι θέλουν να ξεχαστεί το σκάνδαλο των δισ.;

Ελεύθερος με όρους ο Βαρότσης

Υπόθεση ΤΤ: Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved