ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετά τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τ.Τ. Μάριο Βαρότση, ο ανακριτής αναμένεται να λάβει σήμερα απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.

tr2

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Μ. Βαρότσης
Χθες απολογήθηκε ο κ. Βαρότσης, ο οποίος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν νομότυπα.

Όπως φέρεται να είπε στην απολογία του τα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και εταιρείες. «Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρότσης στη διάθεση των δικαστικών αρχών όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν δόθηκε άνωθεν εντολή για τη χορήγηση κάποιων δανείων απάντησε αρνητικά.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να χαρακτηρίζει υπερβολική την απόφαση των αρχών να εκδώσουν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, αφού όπως υποστήριξε δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του ζητεί ο Άγγ. Φιλιππίδης

Σε ό,τι αφορά τον πρώην διοικητή του Τ.Τ. Άγγελο Φιλιππίδη, μέσω του συνηγόρου του Αθανάσιου Βαρλάμη, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα, με αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιου για θέματα εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή.

Πάντως, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό οι ελληνικές αρχές ήδη προχωρούν στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία στην Ελλάδα.

32bb3b1482f290bdeee058fa6f425673 XL

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ. και αυτό με τη σειρά του, τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.
Στη συνέχεια τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση.

Διαβάστε επίσης:

Εξοπλισμοί: Ποιοι θέλουν να ξεχαστεί το σκάνδαλο των δισ.;

Ελεύθερος με όρους ο Βαρότσης

Υπόθεση ΤΤ: Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα