ΕΛΛΑΔΑ

Διάλειμμα στο μάθημα...με «λευκό» διήμερο για σκι

Διάλειμμα στο μάθημα...με «λευκό» διήμερο για σκι

Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «λευκής εβδομάδας», όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

Σε αντίθεση με την αρχική πρόταση των ξενοδόχων που έκανε λόγο για κλείσιμο των σχολείων από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι ωστόσο κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε από την πλευρά της μετά την συνάντηση η κ. Κεφαλογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «λευκή εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία.

Κατά της «λευκής εβδομάδας» έχει ταχθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Σήφης Κοτσιφάκης. «Η κυβέρνηση βάζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπροστά από τους γονείς και τους μαθητές, καθώς αποδέχεται να κλείσει εκείνη την περίοδο τα σχολεία επειδή έχουν κεσάτια τα ξενοδοχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε καθημερινή εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Ξουλίδου:Μαζί με άδεια θα δίνουν και λεφτά στους γονείς των μαθητών;

Κριτσωτάκης:Εμπαίζει τους πάντες η κυβέρνηση με την «σχολική ανάπαυλα»

Τέλος της εβδομάδας η απόφαση για τη «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία