ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτσωτάκης:Εμπαίζει τους πάντες η κυβέρνηση με την «σχολική ανάπαυλα»

Κριτσωτάκης:Εμπαίζει τους πάντες η κυβέρνηση με την «σχολική ανάπαυλα»

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου κα τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης για το ζήτημα της «σχολικής ανάπαυλας».

«Εμπαίζει τους πάντες η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού με την πρόταση για την «σχολική ανάπαυλα»». «Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη και πολιτικής για την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του ελληνικού τουρισμού δεν καλύπτονται με την αριθμολαγνεία περί αφίξεων, αλλά ούτε και με τα πυροτεχνήματα περί «σχολικής ανάπαυλας».

Το υπουργείο Τουρισμού, με την υψηλή επιστασία του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε την αποδοχή της πρότασης της Π.Ο.Ξ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) για την θέσπιση της «σχολικής ανάπαυλας».

Αν το υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί την πρόταση περί «σχολικής ανάπαυλας» ως λύση για την τρομακτική μείωση του εσωτερικού τουρισμού και το κλείσιμο εκατοντάδων ξενοδοχείων την τελευταία πενταετία, εμπαίζει συνειδητά τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας, οι οποίοι χειμάζονται από την πολιτική της, καθώς και τους ίδιους τους ξενοδόχους, κυρίως τους μικρομεσαίους.

1522486

Στην Ελλάδα των δύο σχεδόν εκατομμυρίων ανέργων, των τριών εκατομμυρίων συμπολιτών μας κάτω απ' το όριο της φτώχειας, των υποσιτισμένων παιδιών, της συνεχώς υποβαθμιζόμενης δημόσιας παιδείας, των χιλιάδων λουκέτων μικρών και μεσαίων τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και την κατάργηση ουσιαστικά του κοινωνικού τουρισμού, η προβολή και αποδοχή προτάσεων τύπου «σχολικής ανάπαυλας» αποτελεί παραδοχή αποτυχίας της μέχρι τώρα τουριστικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η πρόταση για την θέσπιση της «σχολικής ανάπαυλας» θα είναι αναποτελεσματική, ως προς την τουριστική της διάσταση και βλαπτική όσον αφορά την εκπαιδευτική της εφαρμογή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού αποτελεί κομβικό σημείο των προγραμματικών του θέσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η απρόσκοπτη παροχή του αγαθού των διακοπών και του ελεύθερου χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους όσο και για να στηριχθούν έμπρακτα οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, ενάντια στη διόγκωση του μοντέλου του all inclusive».

Διαβάστε επίσης:

Τέλος της εβδομάδας η απόφαση για τη «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων