ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι απαγωγείς του Μ. Καραμολέγκου

Προφυλακιστέοι οι απαγωγείς του Μ. Καραμολέγκου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή.


Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, ο 37χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος σχεδίασε την απαγωγή του επιχειρηματία, γιατί τον είχε δει μία φορά και αντιλήφθηκε πως «έχει χρήματα». Υποστήριξε, επίσης, ότι αφού οργάνωσε το σχέδιο δράσης για την απαγωγή, ζήτησε τη βοήθεια άλλων δύο προσώπων. Έτσι προσέλαβε τον 27χρονο συγκατηγορούμενο του για οδηγό και έναν ακόμη αλλοδαπό «που ονομάζεται Μοχάμεντ».

Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης να ανέφερε ότι κατάλαβε πως ο επιχειρηματίας «είναι πολύ κύριος» και μετάνιωσε για την πράξη του. Έτσι, και επειδή πίστευε πως έχουν ήδη συλληφθεί οι συνεργοί του, πείστηκε να ακολουθήσει στο Τμήμα τον κ. Καραμολέγκο και να παραδοθεί.

Στην απολογία του, ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δέχθηκε την δουλειά του οδηγού που του προσέφερε ο 37χρονος, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για απαγωγή.

Διαβάστε επίσης:
Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την απαγωγή Καραμολέγκου

Ρoή Ειδήσεων