ΕΛΛΑΔΑ

Πάρκαρες παράνομα; Μάθε τι σε περιμένει!

Πάρκαρες παράνομα; Μάθε τι σε περιμένει!

Ένας νέος τρόπος στάθμευσης βρίσκεται προ των πυλών στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στο Κέντρο...

Πρόκειται για ασύρματους αισθητήρες, οι οποίοι θα βρίσκονται θαμμένοι μέσα στη γη και οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται αν έχει παρκάρει πάνω τους ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νέοι αυτοί αισθητήρες αναμένεται να εγκατασταθούν τον Απρίλιο, στη Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου θα δοκιμαστεί επίσης και ο νέος τρόπος πληρωμών, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Τι σημαίνει πρακτικά

Ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου, θα μπορεί να βρίσκει την κενή θέση στάθμευσης, να επιλέγει το χρόνο παραμονής του και να πληρώνει για αυτή.

Σε κεντρικά σημεία του δήμου θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες, όπου θα προβάλλονται σε «πραγματικό» χρόνο τα σημεία όπου θα υπάρχουν μη κατειλημμένες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση αισθητήρων σε όλες τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για επισκέπτες (περίπου 3.500) και σε 1.500 ακόμη σημεία όπου απαγορεύεται το πάρκινγκ.

Όπως όλα δείχνουν οι αισθητήρες αναμένεται να συνδυασθούν με μία νέα μέθοδο καταβολής του τέλους στάθμευσης. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν κουπόνια προπληρωμένου χρόνου, που θα ενεργοποιούνται όταν ο οδηγός ενημερώσει μέσω κινητού την κεντρική υπηρεσία – στέλνοντας SMS σε έναν τετραψήφιο αριθμό μέσω του κινητού του.

Το σχέδιο προβλέπει μέχρι τα τέλη του 2015 να καλυφθούν ουσιαστικά όλες οι περιοχές όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.