ΕΛΛΑΔΑ

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το «λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το «λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ

-Απειλεί ο Γεωργιάδης - Ανυποχώρητοι οι γιατροί

-Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Πολεμικό είναι το σκηνικό στον χώρο της Υγείας, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη να βάλει «λουκέτο» στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.


Ήδη απο νωρίς το πρωί τόσο στη Δάφνη, όσο και στη Νίκαια όπου βρίσκεται στο newsbomb.gr το κλίμα είναι εκρηκτικό και οι γιατροί εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

EOPYY 1

Την κινητικότητα για γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, με διαδικασίες εξπρές, καθώς κλείνουν τα πολυϊατρεία του Οργανισμού.

EOPYY 10

EOPYY 12

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

EOPPY2

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυιατρεία, θα παραµείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

EOPYY 3

Η πλευρά των γιατρών διαμηνύει όμως ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τα ιατρεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές και εκτοξεύει βολές τόσο κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, όσο και κατά του υπουργού Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός με έγγραφό του έχει ζητήσει να παραδοθούν έως σήμερα τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη των διευθυντών.

Με εξώδικο απάντησε η Ομοσπονδία των γιατρών υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του υπό εκκαθάριση ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ζητά παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται σε πολλά πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία. Ήδη από το πρωί βρίσκονται έξω από τον ΕΟΠΥΥ στη Νίκαια δεκάδες εργαζόμενοι και γιατροί του Οργανισμού, όπως επίσης και στη Δάφνη, αλλά και το Ηράκλειο Κρήτης.

DAFNI 3
DAFNI 2

Γεωργιάδης: Όποιος δεν παραδίδει, έχει και την ευθύνη

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές.

«Κάθε καταστροφή και του 1 ευρώ θα καταλογιστεί σε αυτούς που δεν παρέδωσαν. Όποιος θέλει να κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία θα αναλάβει και την ευθύνη», είπε.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το ΦΕΚ για το κλείσιμο των πολυιατρείων θα βγει σήμερα και εκτίμησε ότι θα παραδοθεί το 99% των κτηρίων.

-Αντιδρούν στον «ξαφνικό θάνατο» του πρωτοβάθμιου οργανισμού υγείας και στην Ξάνθη

Σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη, πρώην ΙΚΑ, προχώρησαν από τις 7.00 το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι και ιατρικό προσωπικό αντιδρώντας στον «ξαφνικό θάνατο» των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

XANTHI 1
XANTHI 2

-Αντιδράσεις και στην Κρήτη

Ήδη στο Ηράκλειο, η ΑΔΕΔΥ,το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, προκειμένου να αποτρέψουν την διαδικασία παράδοσης των γραφείων.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στο υποκατάστημα των Χανίων, καθώς επίσης και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν συνταξιούχοι και αγρότες.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρή προειδοποίηση Γεωργιάδη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά: Τη Δευτέρα στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ