ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων (pic)

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για το λαθρεμπόριο καυσίμων (pic)

Σήμερα ξεκινούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο οι απολογίες των 15 συλληφθέντων για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, οι οποίοι κρατούνται από την περασμένη Τετάρτη στη ΓΑΔΑ.

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν στις 9 το πρωί οι πρώτοι έξι από τους συνολικά 15 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός. Επίσης στον ανακριτή έχουν οδηγηθεί ένας ανώτερος υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, καθώς και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των συλληφθέντων για συμπαράσταση.

picture

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση έχουν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών και δύο ακόμα άτομα, υπάλληλος και συνεργάτης της ίδιας εταιρείας.

Η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση διακρίνονταν σε διαφορετικά-επιμέρους επίπεδα δράσης, σε όλη τη διαδικασία μεταφοράς, διακίνησης, παράδοσης και παραλαβής ναυτιλιακού καυσίμου.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Διαβάστε επίσης:Λαθρεμπόριο καυσίμων:

Συνωστισμός έξω από τα δικαστήρια Πειραία(pic)

Σάββατο και Κυριακή οι απολογίες των 15 για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Γ. Σπανός: Θα επιστρέψω «λευκός» -Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ