ΕΛΛΑΔΑ

Στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας

Στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας

Στις κάλπες που έχουν στηθεί στους κατά τόπους συλλόγους προσέρχονται από το πρωί οι 41.980 δικηγόροι της χώρας.

Σήμερα, Κυριακή, και αύριο, Δευτέρα, δίνουν τη μάχη 131 υποψήφιοι πρόεδροι και 1.299 υποψήφιοι σύμβουλοι των 62 Δικηγορικών Συλλόγων.

Στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους (με περισσότερα από 2.000 μέλη) αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη εκλογική μάχη, μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου, η οποία θα διεξαχθεί στις 2 και 4 Μαρτίου 2014.

Οι δικηγορικές εκλογές διεξάγονται στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Δεν θα γίνουν εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών, καθώς απεβίωσε η πρόεδρός του Δήμητρα Καραθάνου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους Δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει και πολιτικό «άρωμα».

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ως φαβορί εμφανίζεται ο σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος ανήκει στον χώρο της Ν.Δ. χωρίς να έχει λάβει το επίσημο χρίσμα.

Στο πλευρό του κ. Αδαμόπουλου, στην «Κοινωνία των Δικηγόρων» ξεχωρίζει η ηχηρή παρουσία της κ. Ιωάννας Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, σημερινής Αντιπροέδρου και επί χρόνια ενεργούς στα του Δ.Σ.Α., και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, καθώς επίσης και οι νυν σύμβουλοι Ν. Κουτκιάς, Αθ.Παυλόπουλος, Ανδ.Τσουμάνης, Φ.Κωτσής, Τίτος Χριστόπουλος, Ηλ. Νικολακάκος και Αικατερίνη Φραγκάκη.

301

Αναλυτικά οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι:

1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ,

2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό (στηρίζεται από το ΚΚΕ) ,

3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη (έμπειρος συνδικαλιστικής προερχόμενος από τον προοδευτικό χώρο),

4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό,

5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ,

6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό (στηρίζεται και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ .

7)Ο Βασίλης Αλεξανδρής είναι ο μοναδικός που διεκδικεί το χρίσμα ως ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός χωρίς δικό του συνδυασμό.

Οι έξι συνδυασμοί που παίρνουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση χωρίς, όμως, να έχουν και υποψήφιο πρόεδρο είναι:

1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση,

2) Ενωμένοι Δικηγόροι

3) Θέμιδος Μέτωπο,

4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης,

5) Νέα Γενιά Δικηγόρων και

6) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΔΣΑ: Στις κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα

Οι δικηγόροι ψηφίζουν

Εκλογές ΔΣΑ: Το έργο και οι δεσμεύσεις της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος