ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη ημέρα απεργίας στα λιμάνια

Τρίτη ημέρα απεργίας στα λιμάνια

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.


Η ΠΝΟ οργανώνει συγκέντρωση στο πλοίο European Express στις 8:30 το πρωί και από εκεί προγραμματίζει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας και την Τετάρτη ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε χθες η Ομοσπονδία με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με αντικείμενο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εντός της ημέρας θα συνεδριάζει εκ νέου η διοίκηση της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση των ναυτεργατών με βάση τις θέσεις που θα εκφράσουν οι ακτοπλόοι σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.

Οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζήτησαν μια μικρή μείωση στις ειδικές κατηγορίες πληρωμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ, επίσης, φέρεται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων στην ακτοπλοΐα, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα και πέρασε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν αντιρρήσεις και για τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις, που αφορά το λεγόμενο «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία ΠΝΟ: Θα φύγουν τα κηπευτικά απο την Κρήτη

Πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας ετοιμάζει η ΠΝΟ