ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΥΠΑ: «Νομικές εμπλοκές» στη διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων

ΟΣΥΠΑ: «Νομικές εμπλοκές» στη διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων

Την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με αφορμή τις «νομικές εμπλοκές», που ανακύπτουν στη διαδικασία παραχώρησης, επί 30ετία, των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, επανέλαβαν την Πέμπτη, από τη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Παράλληλα, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να στείλουν σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξη τύπου της ΟΣΥΠΑ, εκπρόσωποί της υποστήριξαν ότι ο τρόπος αξιοποίησης των αεροδρομίων κάθε άλλο παρά εγγυάται την ανάπτυξη, ενώ ισχυρίστηκαν ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους χρήσης των αερολιμένων για τις αεροπορικές εταιρείες και άρα και για τους επιβάτες, με δυσμενείς επιπτώσεις για τον τουρισμό και την απασχόληση.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΣΥΠΑ, Ρόνης Μαθιουδάκης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ «δεν είναι ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε δογματικά κρατιστές», αλλά ως Έλληνες πολίτες αντιδρούν στο ξεπούλημα.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει τα πιο ελκυστικά περιφερειακά αεροδρόμια, για τίμημα που στην περίπτωση, π.χ., των 10 εξ αυτών, δεν θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ εφάπαξ.

Σημείωσε ότι, βάσει στοιχείων της ΟΣΥΠΑ, στα περιφερειακά αεροδρόμια θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις ύψους 1 δισ., που αν χρηματοδοτηθούν από τους ιδιώτες, θα φέρουν αυξήσεις στην τιμολογιακή πολιτική, με προφανείς συνέπειες.

Υποστήριξε ότι η παραχώρηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ συνολικά 39 αεροδρομίων δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά καθαρά απόφαση της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Ζήσε...Δημόσιο να πληρωθείς για την επένδυση στο Ελληνικό