ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο Σμπώκος και Κάντας για το «Ερμής 2»

Στο εδώλιο Σμπώκος και Κάντας για το «Ερμής 2»

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μοιράστηκαν σήμερα ο άλλοτε διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο αναπληρωτής του επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2.

Την απιστία, κατά το κατηγορητήριο, τέλεσε ο πολιτικός τους προϊστάμενος και ήδη κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Ωστόσο, ουδέποτε απαγγέλθηκε σχετική κατηγορία στον πρώην υπουργό καθώς το εν λόγω αδίκημα, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί.

Ο Αντώνης Κάντας αντιμετωπίζει κατηγορία και για δωροδοκία καθώς ο ίδιος ομολόγησε ότι πήρε μίζα για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Μαζί τους στο εδώλιο κάθισαν και δυο ακόμα πρώην στελέχη της διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Αντώνης Κάντας δια του συνηγόρου του, επισήμανε ότι ουδέποτε ελέγχθηκε αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τέλεσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία "άρα, δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε οι φερόμενοι συνεργοί του και θα πρέπει να κηρυχτεί απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος τους".

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου οπότε το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για την ένσταση των κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα ο Γιάννης Σμπώκος