ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν 60 κιλά ηρωίνης θαμμένα στον Ασπρόπυργο (pics+vid)

Βρέθηκαν 60 κιλά ηρωίνης θαμμένα στον Ασπρόπυργο (pics+vid)

Καίριο ήταν το πλήγμα που κατάφερε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών στη χώρα μας, με την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ηρωίνης και τη σύλληψη των δραστών.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση έγινε στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο Ρομά, έναν άνδρα ηλικίας 19 ετών και μία γυναίκα 21 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες κατείχαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες σκόπευαν να διακινήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού προηγουμένως τις νόθευαν και τις επανατυποποιούσαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες αφού προμηθεύονταν σημαντικές ποσότητες κυρίως ηρωίνης αλλά και κοκαΐνης, τις απέκρυπταν σε παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν, θάβοντας τες στις αυλές τους, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να μην επηρεάζεται η σύνθεση και η υφή των ναρκωτικών από την απόκρυψη και τη μακρά παραμονή τους κάτω από το έδαφος, χρησιμοποιούσαν ειδικές τεχνικές τυποποίησης και συσκευασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουν τη διάβρωση και τις λοιπές επιπτώσεις από την υγρασία και άλλες γεωλογικές συνθήκες και μεταβολές.

Αναλόγως των αναγκών για διάθεση, αφού έβγαζαν τα ναρκωτικά από το έδαφος τα νόθευαν, μέσω ειδικής επεξεργασίας και τα επανατυποποιούσαν, με σκοπό να τα διακινήσουν περαιτέρω στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο συλληφθέντες, ενώ από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρία παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι και στους υπαίθριους χώρους γύρω από αυτά, βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

· 67 κιλά περίπου ηρωίνης

· 24 γραμμάρια περίπου κοκαΐνης

· εβδομήντα φυσίγγια των 7,62 mm

· το χρηματικό ποσό των 37.205 ευρώ σε μετρητά,

Πιο αναλυτικά, με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος εντοπίστηκαν θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα 20 κιλά περίπου ηρωίνης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Στο ίδιο σημείο, αλλά και στην αυτοσχέδια στέγη του παραπήγματος εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης.

Επιπλέον, η εκσκαφή αποκάλυψε και ένα θαμμένο βαρέλι, μέσα στο βρέθηκαν περίπου 3 κιλά ηρωίνης σε έξι τούβλα, άλλα 20 κιλά ηρωίνης σε πλαστικές σακούλες, ενώ εντοπίστηκε επιμελώς θαμμένο και το χρηματικό ποσό των 36.950 ευρώ.

Στο δεύτερο παράπηγμα, πάλι με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, βρέθηκαν στην αυλή του, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα αλουμινένια ταψιά μίας χρήσης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών ηρωίνης περίπου σε βραχώδη μορφή.

Τέλος, στο τρίτο παράπηγμα εντοπίστηκαν κρυμμένα στην αυτοσχέδια στέγη του εβδομήντα φυσίγγια των 9 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπλέον:

· τέσσερα αυτοκίνητα

· δέκα επτά συσκευές κινητών τηλεφώνων

· δύοηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

· μία βιντεοκάμερα, καθώς και

· πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνά το1.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους. Στο πλαίσιο αυτό διερευνώνται κυρίως οι ενδεχόμενες συνεργασίες τους με κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και η πηγή προέλευσης και ο τρόπος κτήσης και διάθεσης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το νέο κόλπο απατεώνων για να κλέβουν αυτοκίνητα

Εικόνα που σοκάρει στην Ξάνθη: Οικογένεια ψάχνει τροφή στα σκουπίδια

Αχαΐα: Ποδοσφαιριστής το έσκασε με σκάλα από τα αποδυτήρια όταν...

Χαλκίδα: Πέθανε ξαφνικά στην παραλία αθλητής του Body Building

Μύκονος: Συγκλονίζει ο θάνατος της 24χρονης Μαρίας παραμονές του Πάσχα

Συνεχίζεται η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας

Συμπληρωματική απολογία Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Ροδόπη: Στρατόπεδο μετατράπηκε σε οικισμό φιλοξενίας ορφανών

Κως: Το γάλα έκρυβε... ηρωίνη!

Πάσχα 2014: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων