ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα που σοκάρει στην Ξάνθη: Οικογένεια ψάχνει τροφή στα σκουπίδια

Εικόνα που σοκάρει στην Ξάνθη: Οικογένεια ψάχνει τροφή στα σκουπίδια

Τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ξάνθη αναζητούσαν το μεσημέρι της Κυριακής μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την πόλη της Ξάνθης μιας και πλέον σε καθημερινή βάση συναντά κανείς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή άτομα που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και έχουν οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης να αναζητούν τόσο τροφή όσο και κάθε άλλη αξιοποιήσιμη ύλη μέσα στους κάδους των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, η εν λόγω μητέρα εντοπίστηκε να αναζητά τροφή μέσα στο κάδο ενώ στη συνέχεια ο ανήλικος γιος της "βουτά" μέσα σε αυτόν ψάχνοντας και αυτός κάτι φαγώσιμο. Μετά από λίγη ώρα ακόμη ένα ανήλικο κοριτσάκι πλησιάζει στον κάδο συνομιλώντας για λίγα λεπτά με τους ρακοσυλλέκτες.

Πριν από μερικούς μήνες μια μεγάλη ποσότητα παπουτσιών δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ουρές πολιτών που αναζητούσαν υποδήματα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν επιλέγουν να πετάξουν ρούχα ή χρηστικά αντικείμενα στα σκουπίδια δεν τα πετούν μέσα στους κάδους αλλά τα αφήνουν στο πλάι μέσα σε σακούλες, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάποιοι που τα έχουν ανάγκη τα δουν και τα πάρουν.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Ποδοσφαιριστής το έσκασε με σκάλα από τα αποδυτήρια όταν...

Χαλκίδα: Πέθανε ξαφνικά στην παραλία αθλητής του Body Building

Μύκονος: Συγκλονίζει ο θάνατος της 24χρονης Μαρίας παραμονές του Πάσχα

Συνεχίζεται η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας

Συμπληρωματική απολογία Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Ροδόπη: Στρατόπεδο μετατράπηκε σε οικισμό φιλοξενίας ορφανών

Κως: Το γάλα έκρυβε... ηρωίνη!

Πάσχα 2014: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων