ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Η 5η Μαΐου 2010 ήτανε ένα προμήνυμα «θανάτου» για την Ελλάδα

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 5 Μαΐου, από την αποφράδα εκείνη μέρα που το νεοκλασικό κτήριο στην οδό Σταδίου όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfinτυλίχθηκε στις φλόγες, οδηγώντας στο θάνατο 4 άτομα: δύο γυναίκες και ένας άνδρας που δουλεύανε μέσα στην τράπεζα και ενός αγέννητου μωρού, που κυοφορούσε η αδικοχαμένη Αγγελική...

Αυτό το τραγικό περιστατικό και κυρίως η εν ψυχρώ δολοφονία μίας εγκύου και ενός παιδιού που δεν του επιτρέψανε να έρθει ποτέ στην ζωή, συγκλόνισαν τότε το πανελλήνιο.

Ήταν λίγο μετά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Στις 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναγγείλει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό στήριξης. Στις 5 Μαΐου ξεχύνονται στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του πρωθυπουργού Παπανδρέου, του υπουργού της τρόικας Γ. Παπακωνσταντίνου και των εντολοδόχων δανειστών που από τότε εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν εκείνο το μεσημέρι στην οδό Σταδίου θα μείνουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας και θα μας θυμίζουν όχι μόνο τη βαρβαρότητα των δραστών που φώναζαν «κάψτε τους, κάψτε τους», αλλά και τη βαρβαρότητα των πολιτικών επιλογών της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν στη διάρκεια πορείας προς το Σύνταγμα, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος και έριξαν στο εσωτερικό μολότοφ, αδιαφορώντας για τις κραυγές των εργαζομένων.

Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός. Κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν σώοι, άλλοι πηδούσαν από τα μπαλκόνια στο κενό για να σωθούν, ή σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια του διπλανού κτιρίου προκειμένου να ξεφύγουν από τον καπνό. Τρεις όμως δεν τα κατάφεραν.

MARFIN

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν: «Οι κουκουλοφόροι κρατώντας 150 μολότοφ άρχισαν να φωνάζουν “κάψτε τους, κάψτε τους πλούσιους”. Όταν δε κάποιοι τους παρακάλεσαν να μην κάψουν την τράπεζα εκείνοι αποκρίθηκαν ότι δεν υπήρχε κόσμος μέσα συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα», είχε δηλώσει φωτογράφος που κάλυπτε τότε την πορεία. Αυτή ήταν κι η αρχή της τραγωδίας» δήλωσε ο ίδιος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.

Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι, ενώ αυτή η διεργασία πήρε τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά για να γίνει (δηλ. το σπάσιμο των τζαμιών με σιδηρολοστούς κτλ., το χύσιμο της βενζίνης ή ό,τι άλλο ήτανε και η ρίψη των μολότοφ) ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παριστάμενους δεν σταμάτησε αυτούς τους φονιάδες και μετά τους αφήσανε να φύγουνε ανενόχλητοι!

Τέσσερα χρόνια μετά οι δολοφόνοι των υπαλλήλων της Marfin κυκλοφορούν ελεύθεροι! Οι άνθρωποι που με παροιμιώδη ψυχραιμία έκαψαν ζωντανούς 4 ανθρώπους, παραμένουν ελεύθεροι!

Η 5η Μαΐου 2010 ήτανε ένα προμήνυμα «θανάτου» για την Ελλάδα. Με το να δολοφονούνται τα Αγέννητα παιδιά μας σημαίνει πως δολοφονείται έτσι και το Μέλλον του Έθνους μας!

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η δίκη για τους εμπρησμούς της Marfin και του ΙΑΝOY

Ένοχοι τρεις υπεύθυνοι για την τραγωδία στη Marfin

Εμπρησμός Marfin: Ελεύθερος υπό όρους ο ένας κατηγορούμενος

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη Marfin