ΕΛΛΑΔΑ

Βίκυ Σταμάτη: Σε απόγνωση μετά τα απανωτά «όχι» των δικαστών

Βίκυ Σταμάτη: Σε απόγνωση μετά τα απανωτά «όχι» των δικαστών

«Ράκος» ψυχολογικά είναι η Βίκυ Σταμάτη μετά τις διαδοχικές αρνήσεις των δικαστικών αρχών στο αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών αποφάσισαν ομόφωνα χθες να απορρίψουν την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, δίνοντας έτσι νέα παράταση στο δράμα της.

Την ίδια ώρα, η Βίκυ Σταμάτη δείχνει πως δεν είναι ακόμα έτοιμη να καταθέσει τα όπλα και να δεχτεί αμαχητί τη μοίρα της. Παρά και το τελευταίο «χαστούκι» που της επιφύλασσαν οι λειτουργοί της Θέμιδος, φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να διαβεί το συντομότερο δυνατόν την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού δηλώνοντας διά των συνηγόρων της ότι με το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος θα καταθέσει αμέσως και νέα αίτηση αποφυλάκισης. Μάλιστα θεωρεί «άδικη και σκληρή» την απόφαση, τονίζοντας πως «δεν ανταποκρίνεται στον δικαστικό πολιτισμό».

Το κατηγορηματικό «ΟΧΙ» του εισαγγελέα και η αντίδραση του συνηγόρου της

Κατά τη χθεσινή διαδικασία οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τόνισε ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτό το αίτημα, καθώς σε λίγους μήνες αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό κι έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της Βίκυς Σταμάτη

«Από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες εις βάρος της ζωής της» τόνισε χθες ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για... αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι».

«Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου;» αναρωτήθηκε ακόμη ο Φραγκίσκος Ραγκούσης για να προσθέσει: «Θεωρείται ότι έκανε ξέπλυμα, επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε, κυρία πρόεδρε;»

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη

«Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη»