ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη έγκυο

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη έγκυο

Άνεργη εγκυμονούσα, με δύο μωρά παιδιά, άφησαν χωρίς ρεύμα, όπως καταγγέλλει η Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

Η συγκεκριμένη συναδέλφισσα αφού πετάχτηκε στον καιάδα της ανεργίας, αφού αδυνατεί να ξαναβρεί δουλειά και λόγω της διογκωμένης ανεργίας και μια παραπάνω λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων της να μεγαλώσει 2 μωρά παιδιά, (πόσο μάλλον τώρα που είναι εγκυμονούσα ξανά), αντιμετωπίζει εδώ και 2 χρόνια και την έλλειψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος!!!

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία περίπτωση που συναντάμε.

Την ώρα που η κατάσταση για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλοσυνταξιούχους γίνεται τραγική και οδηγεί σε γεγονότα όπως το συγκεκριμένο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει τη φτωχολογιά. Μέσω των δήθεν κοινωνικών τιμολογίων, απλώνουν το βρώμικο χέρι τους στην αλληλεγγύη, θα μεταφέρουν ξανά στο λαό τα βάρη της "κοινωνικής ευαισθησίας" τους.

Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:

Το τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18.7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.

Όταν 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στην ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους140.000 δεν το ξανασυνδέουν δηλαδή μένουν στο σκοτάδι.

Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και άνεργοι μένουν χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής, η κυβέρνηση δίνει σχεδόν τσάμπα ρεύμα σε βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα που τώρα τους πήρε ο πόνος για την φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται Ε.Ε, μεγαλοεργοδότες και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ανάπτυξη θεωρούν να πλουτίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές, τα πολυκαταστήματα και οι εργαζόμενοι να ζούν με ανεργία, με μισθούς πείνας, στην εξαθλίωση και το σκοτάδι.

Προειδοποιούμε την ΔΕΗ, τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια, ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την υγεία των παιδιών αλλά και της ίδια της συναδέλφισσας και του μωρού που κυοφορεί.

Αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επανασυνδεθεί ΣΗΜΕΡΑ το ρεύμα στο σπίτι της συναδέλφισσας, το σωματείο μας, το ταξικό εργατικό κίνημα θα κάνει ότι χρειαστεί για να διασφαλιστεί αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τους άνεργους του κλάδου να σταθούν πλάι στην εργαζόμενη και στο σωματείο μας σε αυτή τη προσπάθεια αλλά και να παλέψει οργανωμένα και συλλογικά για :

Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών -λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, τις οικογένειες που ζούνε στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει η βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.

Ν' απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών -λαϊκών οικογενειών.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Τραγικό τέλος για 7χρονο αγοράκι στο Βόλο