ΕΛΛΑΔΑ

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Από όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική ενέργεια, εβλήθησαν οι δύο σφαίρες που χτύπησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.


Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τη μέχρι στιγμής βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιείται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σημειώνεται ότι, οι βολές έγιναν από την πλευρά της οδού Μαυρομιχάλη, από την πίσω πλευρά των γραφείων, και οι δύο σφαίρες τρύπησαν τζάμια του κτιρίου στον δεύτερο και τρίτο όροφο και καρφώθηκαν, η μία σε μια γυψοσανίδα και η άλλη στον τοίχο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι βολίδες είναι διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών που είναι το διαμέτρημα του καλάσνικοφ. Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατικη Υπηρεσία συνεχίζεται.

Αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν ομάδα του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη πίσω από τους πυροβολισμούς, καθώς διακρίνουν έντονο συμβολισμό πίσω από την ενέργεια.

Θυμίζουμε ότι η ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι. Υπάλληλος των γραφείων διαπίστωσε ότι δύο τζαμαρίες γραφείων του δεύτερου και του τρίτου ορόφου, αντίστοιχα, έχουν βληθεί από πυροβόλο όπλο. Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε μετά τη 1 μ.μ. σήμερα το μεσημέρι. Μετά από έρευνα στο εσωτερικό των γραφείων βρέθηκαν μια βολίδα στον 2ο και μια βολίδα στον 3ο όροφο του κτιρίου.

Εκτιμάται ότι η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες δίχως πάντως να γίνει αντιληπτή από περιοίκους. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι από εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το όπλο της επίθεσης είναι «καθαρό» δεν έχει δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική επίθεση στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του καταδίκασε το γεγονός, κάνοντας λόγο για μια τραγική και προκλητική ενέργεια.

«Είναι πραγματικά τραγικό, την ημέρα των εκλογών, εν έτει 2014, στο κέντρο της Αθήνας, να γίνεται τρομοκρατική επίθεση -έτσι λένε οι αρμόδιες αρχές «τρομοκρατική επίθεση»- εναντίον των γραφείων ενός πολιτικού κόμματος. Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε ότι είναι στο στόχαστρο, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά αυτό παραείναι προκλητικό και χρειάζεται απόλυτη καταδίκη. Είναι μια ευκαιρία συστράτευσης όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την πίσω πλευρά ο δεύτερος και τρίτος όροφος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ (Χαρ. Τρικούπη 50). Το σοβαρό αυτό περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια.

Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα και ότι καλούνται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να θωρακίσουν την Πολιτεία απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ – Άγνωστοι πυροβόλησαν στα γραφεία (pics)

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται»