ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Δεύτερη ημέρα με Βιολογία, Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2014: Δεύτερη ημέρα με Βιολογία, Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά

Με τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας (επιλογής) συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα οι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματατης Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και στοιχείων στατιστικής και της Ιστορίας

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο φαίνεται οι μαθητές να πήγαν σε γενικές γραμμές, αρκετά καλά, καθώς τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με Αρχαία Ελληνικά (κατεύθυνσης) και Μαθηματικά (κατεύθυνσης).

Θυμίζουμε ότι για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.

Για μία ακόμη χρονιά το newsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Tο newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΝEO", θα δίνει καθημερινά, απλές και ολοκληρωμένες οδηγίες, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και τις απαντήσεις τους μετά το πέρας της εξεταστικής διαδικασίας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που τονώνουν τους μαθητές!

Πανελλήνιες 2014: Τα πάντα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Πανελλήνιες 2014: Στη Φυσική διαγωνίζονται αύριο οι υποψήφιοι

Πανελλαδικές 2014: Δείτε όλο το πρόγραμμα των μαθημάτων

Πανελλήνιες 2014 - ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργήσουμε τις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2014: Τα 12 περιζήτητα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ όπου αυξάνονται οι θέσεις εισαγωγής

Πανελλήνιες 2014: «Έπεσε» το site του υπουργείου Παιδείας