ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Τους έπιασαν χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας

Κάλυμνος: Τους έπιασαν χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας

Για κατοχή πλαστών πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου το οποίο περνούσε από την Κάλυμνο και τελικά μετά τις συλλήψεις, ακινητοποιήθηκε λόγω ελλιπούς σύνθεσης προσωπικού.

Πρόκειται για έναν 44χρονο και έναν 35χρονο οι οποίοι ήταν μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «JOUDI» σημαίας Καμπότζης και συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι από προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο Επιθεωρητή PARIS MOU, στο διερχόμενο από το λιμάνι της Καλύμνου φορτηγό πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων (04) πλαστών πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας που ανήκουν στον 44χρονο αλλοδαπό καθώς επίσης και η ύπαρξη δύο (02) πλαστών πιστοποιητικών που ανήκουν στον 35χρονο αλλοδαπό, μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με το rodiaki, από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''JOUDI'' λόγω ελλιπούς σύνθεσης πληρώματος.

Διαβάστε επίσης:

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Ιούνιος